Over het koor


Wat is Cantare?
Vocaal Ensemble Cantare is een Zeeuws koor en bestaat momenteel uit 32 leden. Het koor bestaat uit enthousiaste Zeeuwse zangers en zangeressen die gemotiveerd meewerken aan de kwalitatieve groei van het koor.

Cantare is in 1993 opgericht door de dirigente Jacqueline van Trirum met de bedoeling betere koormuziek te brengen voor een wat kleiner ensemble met een breed repertoire, dat muziek uit de Renaissance tot hedendaagse muziek bevat.

In 2002 heeft Cantare een doorstart gemaakt onder leiding van dirigent Léon Bours.

Na het overlijden van Léon op 12 maart 2015 hebben we een nieuwe doorstart gemaakt onder leiding van Pim Overduin

Wat zingt Cantare?
Naast bekende koorwerken wil het ensemble ook minder bekende muziek brengen. Het Vocaal Ensemble Cantare zingt a capella en met begeleiding.

Het Vocaal Ensemble Cantare wil werken aan concerten voor de geoefende luisteraar, maar wil ook concerten geven die nieuw publiek trekken om zo het enthousiasme van het ensemble voor koormuziek over te brengen.

Het Vocaal Ensemble Cantare probeert haar grenzen te verleggen door in de komende jaren naast haar uitgebreide a capella repertoire andere activiteiten te ontplooien, zoals bijvoorbeeld het samenwerken met instrumentalisten.