Pim OverduinPim Overduin (1970) begon op jonge leeftijd met fluit- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Van 1988 tot 1997 studeerde hij koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jan Bogaarts, en orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen. In 1995 slaagde hij cum laude voor zijn praktijkdiploma directie met een uitvoering van het Requiem van Mozart en de Funeral Anthems van Purcell. Hij deed dit met het Leiden English Choir, dat hij leidde van 1992 tot 1997. In 1997 voltooide hij zijn studie met een diploma Uitvoerend Musicus met een uitvoering van Le Roi David van Arthur Honneger.

Begin 1993 dirigeerde hij het Singspiel Mahoganny van Bertold Brecht en Kurt Weill ter gelegenheid van de opening van het Nieuwe Theater aan het Spui in Den Haag. In zijn geboorteplaats Middelburg voerde hij herontdekte Symfonieën uit van Christian Ernst Graf, die in het midden van de 18e eeuw in Middelburg werkte.

In januari 1994 werd onder zijn mederegie de theatercollage "Fakkel zonder standbeeld", een hommage aan Jan Palach, uitgevoerd. In dezelfde maand begon hij zijn werkzaamheden als dirigent van het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus, waar hij tot 2006 dirigent was. Ook componeerde hij muziek voor een theateruitvoering van Kipling's Jungle Book.

Naast het dirigeren was hij hoofd van de afdeling muziek aan de jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en gaf hij les op de Haagse Hogeschool.

Momenteel dirigeert hij de Vlissingse Oratorium Vereniging, het kinderkoor van de Vrije School Zeeland, het strijkersensemble "Con Legno", is verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en coacht hij dirigenten en koren.