GeschiedenisVanaf de oprichting heeft Cantare diverse concerten gegeven, al dan niet in samenwerking met andere koren en/of instrumentalisten.
Een aantal van de wat grotere projecten vindt u hieronder:

The Armed Man (Karl Jenkins)
In oktober/november 2009 hebben we ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding 65 jaar geleden, The Armed Man van Karl Jenkins opgevoerd in samenwerking met kamerorkest Ty.
klik hier

25 jaar vorm aan de stilte
In november 2011 hebben we Léon's 25 jarig jubileum gevierd met een tweetal concerten.
Ook dit keer weer in samenwerking met TY Zeeuws Kamerorkest en 4 solisten: Suzanne Jonkers (sopraan), Joke Wolters (alt), Hans Erbrink (tenor) en Donald Bentvelsen (bas).
Tijdens deze concerten werden enkel stukken ten gehore gebracht gecomponeerd en gearangeerd door Léon Bours, zowel koorstukken als instrumentaal.

Carmina Burana
In januari/februari 2014 heeft Cantare als Coro Piccolo deelgenomen aan een drietal concerten, georganiseerd door de RZZN. Ter gelegenheid van deze concerten was er een projectkoor samengesteld uit leden van aangesloten koren en uit vrije zangers. Tijdens deze concerten werden het Salve Regina en het Magnificat van Léon Bours ten gehore gebracht en de Carmina Burana van Carl Orff. Dirigent was Léon Bours. Dit alles werd muzikaal ondersteund door Bram Beekman en Rien Balkenende op piano en Cora Dellebeke, Thorwald Jörgensen, Arno de Klerk, Renske Spek en Bart Swimberghe op slagwerk. Als solisten traden op: Waldin Roes (sopraan), Kees van Dis (bariton) en Marco Ketels (counter-tenor)

Herdenking Slag om de Schelde
Zaterdag 26 oktober 2019 heeft Cantare concert gegeven ter herdenking van Slag om de Schelde. Dit concert maakte deel uit van een samenwerking met de Vlissingse Oratorium Vereniging, het Zwinkoor en Het Concertkoor. In totaal zijn er in dit project 4 concerten gegeven. Ten gehore werden o.a. gebracht: The Armed Man en de Chichester Psalms.
Solisten: Helena van Heel – mezzosopraan, Dave ten Kate – countertenor, Akam Hoessein – muezzin (oproeper tot gebed).
Muzikale ondersteuning door het Holland Symfonie Orkest, Jos Vogel – orgel.
Algehele leiding: Pim Overduin – dirigent

Middelburg Vól-Koren
Verder heeft het koor vanaf de editie van 2000 tot nu bijna elk jaar meegedaan aan Middelburg Vól-Koren. Inmiddels heeft Cantare 16 keer deelgenomen.
Meer informatie op www.middelburgvolkoren.nl